All Forums Database
GuruViswanath 8 posts Joined 05/14
09 Feb 2015
DBC.Objectusage table is empty but ObjectUseCountCollectRate = 10

In our TD system the ObjectUseCountCollectRate values is set to 10(default value in 14.10), but the DBC.Objectusage table is not updated. the table is empty.
The lastaccesstimestamp and access counts has only NULL vaules in DBC.tables.
Please help me to resolve the issue. The lastaccesstimestamp would help me to a great extent.
And also please explain the disadvantage for enabling the ObjectUseCountCollectRate in DBS control utility.
Thanks in advance.
 

Thanks, Guru
dnoeth 4628 posts Joined 11/04
09 Feb 2015

Hi Guru,
you need to enable it for specific databases using BEGIN QUERY LOGGING WITH USECOUNT

Dieter

GuruViswanath 8 posts Joined 05/14
11 Feb 2015

Hi Dieter,
Thanks for the reply. Is it one time statement or do we have to execute everytime we run a query?.
 
Thanks,
Guru

Thanks,
Guru

dnoeth 4628 posts Joined 11/04
11 Feb 2015

This is enabled once on a database level, usually only the DBA has rights to do that. 

Dieter

GuruViswanath 8 posts Joined 05/14
13 Feb 2015

Thanks a lot Dieter.

Thanks,
Guru

rmaram 1 post Joined 02/15
18 Mar 2015

Hi Dieter,
 
Do we have to enable BEGIN QUERY LOGGING WITH USECOUNT on all databases or
BEGIN QUERY LOGGING WITH USECOUNT on ALL would work?

dnoeth 4628 posts Joined 11/04
22 Mar 2015

ON ALL will work, but do you really need it for each and every table in all databases and users?
E.g. staging tables are usually fully deleted and reloaded.

Dieter

teradatauser2 236 posts Joined 04/12
22 Mar 2015

There is another good post with details about usecount in case you need it -
http://developer.teradata.com/database/articles/identifying-used-unused-and-missing-statistics
-Thanks !
Samir

You must sign in to leave a comment.