All Forums Connectivity
Irka 1 post Joined 08/16
16 Aug 2016
Connection to Presto with Teradata ODBC from Tableau stopped working

I'm using Tableau 9.3 on a windows server.

I also have Presto for querying over Hive.

Using the Teradata ODBC connector to connect to Presto.

Presto release: 0.147

Hive version: 1.2.1

 

When using the Tableau Desktop to create a workbook, the connection works fine and I'm able to get data from tables correctly.

But when I publish the workbook and try to open it from a web browser (even from the server itself) I get the following error:

 

****************************************************** **************

 

An unexpected error occurred. If you continue to receive this error please contact your Tableau Server Administrator.

 

[Teradata][Presto] (1020) Error with HTTP API at <Our server name witch I deleted here> : Couldn't connect to server The table "[schema].[table_name]" does not exist. Unable to connect using the DSN named "Teradata Presto ODBC DSN". Check that the DSN exists and is a valid connection. 

2016-08-16 09:45:29.455, (V7Lf@goKATMAABL8OOEAAAIe,0,0)

 

****************************************************** **************

 

The table does exist and I'm able to query it from cli.

 

When testing the connection with Windows ODBC Data Source Administrator on the server there is a success. No errors.

 

For the first weeks of using this connector this did not happen, but then just started failing without any changes being made to the environment.

 

Another connector that I have tried did not produce this error and continues to work just fine from Tableau Desktop AND web.

 

Any ideas on why this is happening?

You must sign in to leave a comment.